Home / Author Archives: admin

Author Archives: admin

Feed Subscription
Митко Гогов aka kihuPotru - концептуален уметник, поет и граѓански активист. Уредник и автор @reper.net.mk @think.mk & @zenica.mk, претседател на Здружението Контекст.   Блогер, отворен за соработка #culture #art #media [fb] [twitter] [LinkedIn]

ИНТЕРВЈУ: „Секоја успешна работа и труд го покачуваат хормонот на среќата“ – М-р Даница Стојанова

ИНТЕРВЈУ: „Секоја успешна работа и труд го покачуваат хормонот на среќата“ – М-р Даница Стојанова

На огромно задоволство имаме можност да поразговараме со м-р Даница Стојанова за нејзината книга која наскоро ќе биде и официјално промовирана „Фредерик Шопен – Поетот на музиката“.

Read More »

Осврт кон изложбата „Пресек“ на здружението „Транзен“

Осврт кон изложбата „Пресек“ на здружението „Транзен“

За изложбата „Пресек“ ќе се говори уште долгу, несомнено заради тоа што државните институции за култура нудам слаба програма во текот на целата година, а „Транзен“ донесе нов ветер помеѓу љубителите на ликовната уметност во градот.

Read More »

СТАВ: Мали библиотеки или како да се уништи убавината на градот

СТАВ: Мали библиотеки или како да се уништи убавината на градот

Се додека мислиме дека меѓу луѓето има и такви кои се диви, непринципиелни, невоспитани, задолжително пред да ги обвиниме за нивното однесување треба да се запрашаме кои се факторите кои направиле да бидеме сведоци на таквото нивно однесување.

Read More »

Младински совет: „Клуб за дискусија на тема: филм и книга“

Младински совет: „Клуб за дискусија на тема: филм и книга“

Доколку сте љубители на добри филмови или одлични книги, од Младинскиот филм најавуваат започнување на нова активност, под мотото: Интелектуални бунтовници - клуб за дискусија на тема: филм и книга.

Read More »
Scroll To Top