Home / Активизам

Category Archives: Активизам

Feed Subscription

Официјално отворање на детската програма „Креираме заедно“

Официјално отворање на детската програма „Креираме заедно“

„Скопје Филм Фестивал“ и „Здружението за поддршка на деца и млади со различности, Сината птица – Скопје“, со задоволство ве канат на официјалното отворање на детската програма „Креираме заедно“ ...

Read More »

Здружението „Транзен“ дел од училиште за креативен стрип ангажман

Здружението „Транзен“ дел од училиште за креативен стрип ангажман

Здружението за култура и развој на креативни индустрии „Транзен“ од Струмица ќе биде дел од училиштето за креативен стрип ангажман, во организација на Стрип центарот на Македонија со седиште во Велес од 20 до 24 април во с. Нежилово.

Read More »

ИНФО: Креативен форум во Струмица

ИНФО: Креативен форум во Струмица

Како да генерираат повеќе идеи, што е креативност и иновативност, како се креира мрежа за креативно претприемништво и кои се техниките за изработка на лого, учеа денеска во Струмица дваесетина учесници во рамки на проектот „Мрежа за креативно претприемништво“.

Read More »

„100 Илјади поети за промена“ на Саем на книга 2017

„100 Илјади поети за промена“ на Саем на книга 2017

На 8 април 2017 година од 17:00 до 18:00 часот, како дел од годишната програма на Саемот на книгата (Промо Центар)„Контекст - Струмица“ организира ревијално едночасовно поетско читање на дел од поетите учесници на меѓународната поетска манифестација „100 Илјади поети за промена“.

Read More »
Scroll To Top