Home / Колумни

Category Archives: Колумни

Feed Subscription

СТАВ: Дали е подобро децата да учат за Елон Маск или за Питу Гули?

СТАВ: Дали е подобро децата да учат за Елон Маск или за Питу Гули?

Еден драг пријател денеска отвори тема која мислам дека би било супер да понатаму биде разработена: „Дали нашите деца би било подобро да учат за Елон Маск или за Питу Гули и Гоце Делчев?“

Read More »

Митко Бојаџиски: Зимска загадена (став)

Митко Бојаџиски: Зимска загадена (став)

Во Струмица владее мислење дека воздухот ни е употреблив за дишење. А надвор, навечер, смрди на чад. Добро би било да имаме мерна станица која што редовно ќе не информира за состојбата на чистиот воздух.

Read More »

СТАВ: Нашите избори, Едип и Блудниот син

СТАВ: Нашите избори, Едип и Блудниот син

Затоа, би сакал секој од нас да погледне околу себе, да се праша себеси: кого поддржувам? Што поддржувам? Никој не е совршен, ама, дали тие што ги поддржувам прават добро, или прават лошо?

Read More »

СТАВ: Kој е во право, помладиот или постариот? Индија го има одговорот

СТАВ: Kој е во право, помладиот или постариот? Индија го има одговорот

Конфликтот меѓу помладата генерација и постарата сѐ повеќе се згуснува. Постарите ги обвинуваат помладите дека се бескорисни, дека летаат премногу во облаци, дека се изгубени, дека не се способни да создадат ништо.

Read More »
Scroll To Top