Home / Уметност

Category Archives: Уметност

Feed Subscription

Изложба на фотографии на Сречко Гунчев

Изложба на фотографии на Сречко Гунчев

Вечерва, 23 јуни 2017 година (петок), со почеток во 20 часот во просториите на НУЦК „Антон Панов“ ќе се реализира 4-та по ред самостојна изложба на фотографии на познатиот струмички фотограф Сречко Гунчев.

Read More »

Перформанси на Рајан Галер (USA) и Ребека Ларкин (UK) во Струмица

Перформанси на Рајан Галер (USA) и Ребека Ларкин (UK) во Струмица

Здружението за развој на култура и заштита на културно наследство „Контекст - Струмица“ ќе биде домаќин на неколку перформативни сценски настапи на Рајан Галер (USA) и Ребека Ларкин (UK) во Македонија - Скопје, Струмица и Гевгелија.

Read More »

Статуата на „Бестрашно девојче“ останува на Волстрит

Статуата на „Бестрашно девојче“ останува на Волстрит

Импресивната статуа на одлучно девојче кое стои исправено пред бикот на Волстрит во Њујорк, поставена на 8-ми март во кампања за истакнување на моќта на жените во бизнисот, ќе остане на местото барем до март 2018 година, пренесуваат светските медиуми.

Read More »

ВИДЕО: Импресивна надреална анимација

ВИДЕО: Импресивна надреална анимација

Ја сакате ли сурреалната или надреалната уметност? Знаете дека таму можеме да видиме работи кои се фантастични, имагинативни, нечовечни... Кога оваа уметност ќе ја помине оската на досега познатото се случува магија.

Read More »
Scroll To Top