Home / Историја

Category Archives: Историја

Feed Subscription

Птицата човекојадец во Нов Зеланд навистина постоела

Птицата човекојадец во Нов Зеланд навистина постоела

Преданијата на маорите од Нов Зеланд раскажуваат застрашувачка приказна: страшната црно-бела птица Те Хокиој која можела да "биде побрза од јастребот во небесата", киднапирала деца и ги убивала посилно и посигурно дури и од непријателско копје.

Read More »

СТАВ: Дали е подобро децата да учат за Елон Маск или за Питу Гули?

СТАВ: Дали е подобро децата да учат за Елон Маск или за Питу Гули?

Еден драг пријател денеска отвори тема која мислам дека би било супер да понатаму биде разработена: „Дали нашите деца би било подобро да учат за Елон Маск или за Питу Гули и Гоце Делчев?“

Read More »

ИНФО: Промоција на книгата „Подарена младост“

ИНФО: Промоција на книгата „Подарена младост“

Сојузот на борците од НОАВМ и граѓаните продолжувачи ве покануваат на промоцијата на книгата „Подарена младост“, која ќе се одржи на 24 февруари 2017 година во просториите на Дом на АРМ, со почеток во 13:00 часот.

Read More »

СЕЌАВАЊЕ: Рацине, силно светнал ден!

СЕЌАВАЊЕ: Рацине, силно светнал ден!

На денешен ден, 22 декември 1908 година во Велес е роден Кочо Рацин или целосно Koста Апостолов Солев Рацин - македонски книжевен деец и комунистички активист, најпознат по својата поезија.

Read More »
Scroll To Top