Home / Советувалиште

Category Archives: Советувалиште

Feed Subscription

Или си човек или не си!

Или си човек или не си!

„Ако при секоја пријателска услуга помислуваш на благодарност, тогаш не си подарил добрина, туку си продал.“ - Достоевски

Read More »

Односите со другите и промената се индивидуални одлуки

Односите со другите и промената се индивидуални одлуки

Секогаш важело правилото - ако сам се почитуваш и другите ќе те почитуваат. Вистина е така, но јас ги почитувам сите луѓе подеднакво, и тие што самите си придаваат значење, но и оние другите, скромните.

Read More »

Лично достоинство и емпатија со другиот

Лично достоинство и емпатија со другиот

За да бидеш горд на себе треба да си си го сочуваш достоинството, да си стоиш на дадениот збор, да не го издадеш блискиот пријател, да помагаш секогаш кога си во можност, да не бараш преку леб погача, да знаеш да почитуваш, да покажуваш благодарност...

Read More »

Неколку важни животни мудрости и насоки

Неколку важни животни мудрости и насоки

Повод има секогаш да се потсетиме на нашите мудрости кои сме ги стекнале со годините. По повод големиот празник - Водици и Св. Јован напишав неколку важни за мене животни насоки:

Read More »
Scroll To Top