Home / Интервју

Category Archives: Интервју

Feed Subscription

ИНТЕРВЈУ: „Секоја успешна работа и труд го покачуваат хормонот на среќата“ – М-р Даница Стојанова

ИНТЕРВЈУ: „Секоја успешна работа и труд го покачуваат хормонот на среќата“ – М-р Даница Стојанова

На огромно задоволство имаме можност да поразговараме со м-р Даница Стојанова за нејзината книга која наскоро ќе биде и официјално промовирана „Фредерик Шопен – Поетот на музиката“.

Read More »

ИНТЕРВЈУ: „Од животот и театарот добив сѐ што имам“ – Ален Нанов

ИНТЕРВЈУ: „Од животот и театарот добив сѐ што имам“ – Ален Нанов

Ален Нанов, актер на Струмичкиот театар, кој покрај оние на сцената, низ животот поминува и низ други приватни, животни премрежја, човек кој успева да фениксира од канџите на едно од најнесаканите зла на денешницата – дрогата...

Read More »

ИНТЕРВЈУ: „Искуството е многу важно, но не толку колку бујната фантазија“ – Марија Јовеска

ИНТЕРВЈУ: „Искуството е многу важно, но не толку колку бујната фантазија“ – Марија Јовеска

Марија Јовеска беше споредена со неверојатниот Гијам Мисо, кој всушност е еден од нејзините омилени автори, а во изборот на „Култура“ помогна и британската авторка Тес Стимсон.

Read More »
Scroll To Top