Home / Ad verbum

Category Archives: Ad verbum

Feed Subscription

Почивај во мир, маестро!

Почивај во мир, маестро!

Светски познатиот музичар Зоран Маџиров почина денеска. Музичарот, кој по потекло е од Струмица, на 7 октомври 2016 година настрада во стравотна сообраќајна несреќа.

Read More »

Блаже Аризанов (@StayUncle) еден од говорниците на CareerLaunch 2.0

Блаже Аризанов (@StayUncle) еден од говорниците на CareerLaunch 2.0

Блаже Аризанов е млад претприемач од Струмица кој последниве 5 години е дел од ентузијастички тим на професионалци кои стојат позади една од најдобрите старт ап компании во Њу Делхи, Индија - StayUncle.

Read More »

Струмички зборови кои почнуваат на „П“

Струмички зборови кои почнуваат на „П“

Некој малку вулгаризиран турски збор, некој расипан српски, некој можеби и шпанско-грчки - кој знае, сето тоа е ехо на нашиот нескротлив гениј, затоа што дијалектот не е ништо друго, туку јазик што ја изгубил политичката борба, на некој начин;

Read More »
Scroll To Top