Home / Театар

Category Archives: Театар

Feed Subscription

ИНТЕРВЈУ: „Од животот и театарот добив сѐ што имам“ – Ален Нанов

ИНТЕРВЈУ: „Од животот и театарот добив сѐ што имам“ – Ален Нанов

Ален Нанов, актер на Струмичкиот театар, кој покрај оние на сцената, низ животот поминува и низ други приватни, животни премрежја, човек кој успева да фениксира од канџите на едно од најнесаканите зла на денешницата – дрогата...

Read More »

Презентација на проектот „И јас сум птица“

Презентација на проектот „И јас сум птица“

Во текот на вчерашниот ден во просториите на поранешен АРМ во градскиот парк беше реализирана кратка презентација во врска со проектот „Драмско куклено студио ДУМОН“, а во рамките на кампањата „И ЈАС СУМ ПТИЦА“.

Read More »

ПРЕМИЕРА: „Народен пратеник“ во театарот „Антон Панов“

ПРЕМИЕРА: „Народен пратеник“ во театарот „Антон Панов“

На 27 февруари, 2016 година, среда, со почеток во 20:00 часот во театарот „Антон Панов“ Струмица премиерно ќе се одигра претставата „Народен пратеник“ во режија на Владлен Александров, а по текст на Бранислав Нушиќ.

Read More »

Театарски дневник: „Ни ќар ни зијан“

Театарски дневник: „Ни ќар ни зијан“

Пиесата „Ни ќар ни зијан“ на Братислав Димитров спаѓа во оној тип драматика кој, појавувајќи се некаде во раните деведесетти години, условно би можел да се нарече – нов реализам.

Read More »
Scroll To Top