Home / Образование

Category Archives: Образование

Feed Subscription

Како да го збогатиме речникот на детето

Како да го збогатиме речникот на детето

Уште од 6-тиот месец детето ги изговара првите слогови, постепено ги претвора во зборови и се обидува да изразува емоции, чувства и на рамноправен начин "да се вклучува" во разговорите на возрасните и да комуницира со светот.

Read More »

Овој филм им објаснува на гледачите како се чувствуваат децата со аутизам

Овој филм им објаснува на гледачите како се чувствуваат децата со аутизам

Националната асоцијација на аутистите во Велика Британија го претстави овој нов, добро изработен филм, со кој се стреми да ги објасни на јавноста чувствата на девојка со аутизам и начинот на кој таа го перцепира светот.

Read More »

Промовирана „Боенка“ од ЕД „Планетум“

Промовирана „Боенка“ од ЕД „Планетум“

ЕД Планетум, денес, четврток 03.11.2016 година ја промовираше едукативната боенката „Загрозени светски видови на животни од климатските промени“ во Детската градинка Клон 1, што се наоѓа кај Стариот театар.

Read More »

СТАВ: Kој е во право, помладиот или постариот? Индија го има одговорот

СТАВ: Kој е во право, помладиот или постариот? Индија го има одговорот

Конфликтот меѓу помладата генерација и постарата сѐ повеќе се згуснува. Постарите ги обвинуваат помладите дека се бескорисни, дека летаат премногу во облаци, дека се изгубени, дека не се способни да создадат ништо.

Read More »
Scroll To Top