Home / Граѓански

Category Archives: Граѓански

Feed Subscription

Статуата на „Бестрашно девојче“ останува на Волстрит

Статуата на „Бестрашно девојче“ останува на Волстрит

Импресивната статуа на одлучно девојче кое стои исправено пред бикот на Волстрит во Њујорк, поставена на 8-ми март во кампања за истакнување на моќта на жените во бизнисот, ќе остане на местото барем до март 2018 година, пренесуваат светските медиуми.

Read More »

Предадени книгите собрани во акцијата за КПУ Струмица

Предадени книгите собрани во акцијата за КПУ Струмица

Денес беа доставени во просториите на КПУ Струмица и официјално предадени на директорката на установата Тања Достинова Запрова книгите кои беа собрани во текот на изминатата недела како дел од акцијата „Твојата книга за некого е дом“.

Read More »

НАСТАН: Отворен ден со Комисијата за култура, образование и спорт

НАСТАН: Отворен ден со Комисијата за култура, образование и спорт

Центарот на заедницата на општина Струмица организира “Отворен ден со Комисијата за култура, образование и спорт“ на ден 18 јуни 2015 г. (четврток) во Дом на АРМ Струмица, со почеток во 18.30 часот.

Read More »
Scroll To Top