Home / Мотивација

Category Archives: Мотивација

Feed Subscription

7 едноставни правила за полесна комуникација со токсични луѓе

7 едноставни правила за полесна комуникација со токсични луѓе

Порано или подоцна секој мора да се справи со тешки луѓе за комуникација - со оние кои даваат несакани совети, критикуваат, ги искажуваат своите ставови дури и кога не ни се потребни и слично.

Read More »

18 Едноставни вистини кои никој не ви ги кажал додека растете

18 Едноставни вистини кои никој не ви ги кажал додека растете

Знаете кога бевте мали размислувавте дека со процесот на растење животот ќе ви даде одговор на сите прашања и како тие одговори всушност ќе се одразат на крајната вистина и како треба да се живее животот.

Read More »

25 кратки зен будистички мудрости кои ќе ви ја смират душата

25 кратки зен будистички мудрости кои ќе ви ја смират душата

Зен будизмот не ја бара смислата на животот. Наместо тоа, тој се обидува да ни помогне да ги надминеме тешкотиите на патот. Не учи на трпение, да живееме во сегашноста, да се концентрираме на она што се случува во моментов.

Read More »
Scroll To Top