Home / Хумор

Category Archives: Хумор

Feed Subscription

15 иронични животни вистини

15 иронични животни вистини

Знаеме дека е најдобро да учиме од мудрости кои на едноставен начин ни објаснуваат како да се подобриме, ни ги посочуваат симплифицирано препреките кои треба да ги надминеме, но иронијата исто така може да биде голем учител. Се согласувате?

Read More »

„Македонски фраери“ – ново сатирично видео на „Чачкали бучкали презентс“

„Македонски фраери“ – ново сатирично видео на „Чачкали бучкали презентс“

Пред 4 годни тројца млади дечки од Гевгелија: Венци Трајков, Имит Крпач и Васко Трајков без некој поголем план, седејќи, со кафе муабет и изреволтирани дека не се случува ништо интересно во земјата решија да снимаат кратки комични видеа.

Read More »

Забавни животни набљудувања

Забавни животни набљудувања

Животот нуди длабоки, мудри, добро осмислени пораки кои имаат повисока цел, односно да ве направат подобар човек, но има и такви животни опсервации кои на еден позабавен начин повторно погодуваат во целта на значењето на животот.

Read More »

Периграмите на Перица Јокиќ

Периграмите на Перица Јокиќ

Неуморниот дух на Перица Јокиќ, писател од Беране, Црна Гора, не мирува. И додека сѐ уште не стивнува бурата од позитивни коментари за неговите ниманиевски приказни...

Read More »

15 периграми од сатиричарот Перица Јокиќ

15 периграми од сатиричарот Перица Јокиќ

Познатиот сатиричар Перица Јокиќ е роден во 1962 година во Витина. „Недостатокот на болнички кревети во една болницa имаше среќен епилог зашто во најновата сообраќајна несреќа сите погинаа.“

Read More »

Струмичани “гуворат“ чуден јазик: „Дај еден куросан за доо Трајанка“

Струмичани “гуворат“ чуден јазик: „Дај еден куросан за доо Трајанка“

„Пари турувате ли у телефон?“; „Дај две кутии цигаре без заби.“; „Пресно ли е секундарното лепило?“; „Крстозборки со букви шо се решават!?“; „Домашен телефон има ли?“; „Кој весник има повеќе информации?“; „Смоките од Стоби ли ви се?“; .

Read More »

Афоризми кои ја скокоткаат политиката (3) – Димитар И. Вилазорски

Афоризми кои ја скокоткаат политиката (3) – Димитар И. Вилазорски

Во политички некоректна ситуација во каква ни е наметнато да живееме, Димитар И. Вилазорски е еден од најподобните афористичари кој со својата игра на зборови знае да направи сериозен пресек..

Read More »
Scroll To Top