Home / Општество

Category Archives: Општество

Feed Subscription

Граѓански буџет на Општина Струмица за 2017 година

Граѓански буџет на Општина Струмица за 2017 година

Здружението за локална демократија Центар на заедницата на општина Струмица – Струмица во соработка со Општина Струмица, од почетокот на 2017 г. започна со процес на изработка на Граѓански буџет на Општина Струмица за 2017 година.

Read More »

Хуманитарна изложба по повод 3-ти Декември – Меѓународниот ден на лицата со попреченост

Хуманитарна изложба по повод 3-ти Декември – Меѓународниот ден на лицата со попреченост

На 02.12.2016 г. (петок) со почеток од 18:00 часот во Дом на АРМ - Струмица (холот на приземје), Центарот за поддршка на лица со интелектуална попреченост ПОРАКА - Струмица (ЦПЛИП ПОРАКА – Струмица) ќе организира хуманитарна изложба ...

Read More »

Лицата со аутизам можат да ја решат кризата со интернет безбедноста

Лицата со аутизам можат да ја решат кризата со интернет безбедноста

Тјуринг никогаш не бил дијагностициран во неговиот живот, но неговата математичка генијалност и социјална интелигенција одговараат на профилот за аутистичкиот спектар на нарушувања (АСН).

Read More »

Поетски предизвик: „жена. човек. тишина.“

Поетски предизвик: „жена. човек. тишина.“

Здружението за развој на култура и заштита на културното наследство „Контекст – Струмица“, со својата online платформа Школа за поезија – Делегација Македонија, која е дел од Светска унија на поети распишува нов поетски предизвик и иницијатива по повод 25 ноември – Меѓународен ден за борба против насилство врз жените.

Read More »

ИНФО: Вклучени сите, вклученост за сите!

ИНФО: Вклучени сите, вклученост за сите!

Цивика мобилитас организира регионален форум за источниот и југоисточниот регион на Македонија, кој ќе се одржи на 7 октомври 2016 година, петок во Мултимедијалниот центар канал 77, во Штип.

Read More »
Scroll To Top