Home / Наследство

Category Archives: Наследство

Feed Subscription

Осврт кон изложбата „Пресек“ на здружението „Транзен“

Осврт кон изложбата „Пресек“ на здружението „Транзен“

За изложбата „Пресек“ ќе се говори уште долгу, несомнено заради тоа што државните институции за култура нудам слаба програма во текот на целата година, а „Транзен“ донесе нов ветер помеѓу љубителите на ликовната уметност во градот.

Read More »

Промовирана „Боенка“ од ЕД „Планетум“

Промовирана „Боенка“ од ЕД „Планетум“

ЕД Планетум, денес, четврток 03.11.2016 година ја промовираше едукативната боенката „Загрозени светски видови на животни од климатските промени“ во Детската градинка Клон 1, што се наоѓа кај Стариот театар.

Read More »

Заштитена средновековната црква во подножјето на Цареви кули

Заштитена средновековната црква во подножјето на Цареви кули

Стручните екипи на Заводот за заштита на спомениците на култура Струмица ги реализираа заштитните археолошки истражувања на средновековната црква во подножјето на Цареви кули, Струмица.

Read More »
Scroll To Top