Home / (а)Политична

Category Archives: (а)Политична

Feed Subscription

СТАВ: Нашите избори, Едип и Блудниот син

СТАВ: Нашите избори, Едип и Блудниот син

Затоа, би сакал секој од нас да погледне околу себе, да се праша себеси: кого поддржувам? Што поддржувам? Никој не е совршен, ама, дали тие што ги поддржувам прават добро, или прават лошо?

Read More »

Умберто Еко: За лагата во политиката

Умберто Еко: За лагата во политиката

Ако сакаме да прочитаме нешто поврзано со темата за лагите во политиката, ќе имаме на располагање литература која го обработува ова прашањето, а започнува од Платон и стигна дури до денес.

Read More »
Scroll To Top