Home / Афоризам

Category Archives: Афоризам

Feed Subscription

Периграмите на Перица Јокиќ

Периграмите на Перица Јокиќ

Неуморниот дух на Перица Јокиќ, писател од Беране, Црна Гора, не мирува. И додека сѐ уште не стивнува бурата од позитивни коментари за неговите ниманиевски приказни...

Read More »

15 периграми од сатиричарот Перица Јокиќ

15 периграми од сатиричарот Перица Јокиќ

Познатиот сатиричар Перица Јокиќ е роден во 1962 година во Витина. „Недостатокот на болнички кревети во една болницa имаше среќен епилог зашто во најновата сообраќајна несреќа сите погинаа.“

Read More »

Афоризми кои ја скокоткаат политиката (3) – Димитар И. Вилазорски

Афоризми кои ја скокоткаат политиката (3) – Димитар И. Вилазорски

Во политички некоректна ситуација во каква ни е наметнато да живееме, Димитар И. Вилазорски е еден од најподобните афористичари кој со својата игра на зборови знае да направи сериозен пресек..

Read More »

Афоризми кои ја скокоткаат политиката – Димитар И. Вилазорски

Афоризми кои ја скокоткаат политиката – Димитар И. Вилазорски

Неговите афоризми се збиени, добро осмислени, остроумни, со доза на критичност од која на момент успеваш да ја перцепираш онаа “вистинска реалност“, а на момент скриената визуализација за нашиот “општествен“ опстанок.

Read More »
Scroll To Top