Home / Духовност

Category Archives: Духовност

Feed Subscription

Денес е најтажниот ден во годината за христијанскиот свет

Денес е најтажниот ден во годината за христијанскиот свет

Велики Петок — ден од Страдалната Седмица, христијански празник на денот кога е распнат Исус Христос. Овој ден е посветен на спомнувањето на осудувањето на смрт, Крстните страдања и смртта на Спасителот.

Read More »

СТАВ: Вечност vs Рај

СТАВ: Вечност vs Рај

И сега и овде, повторно ќе се обидам да застанам и да се осврнам на онаа реално-постоечка состојба на умот на секое човечко суштество;

Read More »

Иван Котев: Денеска е Велигден

Иван Котев: Денеска е Велигден

Денеска е Велигден, најголемиот христијански празник. Без разлика кога и каде се празнува, овој празник ја зачувал до денешен ден својата суштина: победа на животот на смртта.

Read More »
Scroll To Top