Home / Наука

Category Archives: Наука

Feed Subscription

НАУКА: Нашиот мозок избира во што ќе верува

НАУКА: Нашиот мозок избира во што ќе верува

Човечкиот мозок има своите интересни особености. Американските научници утврдиле дека постојат неврофизиологични причини за тоа да не може да убедиш даден човек во нешто во што тој не верува.

Read More »

Илузија со која го чувствувате невидливото “силно поле” околу своето тело

Илузија со која го чувствувате невидливото “силно поле” околу своето тело

Ако некогаш сте се фатиле во момент како избегнувате случајно пречка на патот, потпирајќи се само на вашиот периферен вид, честитки: сте почувствувале т.н. "Периперсонален простор".

Read More »
Scroll To Top