Home / Психологија

Category Archives: Психологија

Feed Subscription

7 едноставни правила за полесна комуникација со токсични луѓе

7 едноставни правила за полесна комуникација со токсични луѓе

Порано или подоцна секој мора да се справи со тешки луѓе за комуникација - со оние кои даваат несакани совети, критикуваат, ги искажуваат своите ставови дури и кога не ни се потребни и слично.

Read More »

Како да го збогатиме речникот на детето

Како да го збогатиме речникот на детето

Уште од 6-тиот месец детето ги изговара првите слогови, постепено ги претвора во зборови и се обидува да изразува емоции, чувства и на рамноправен начин "да се вклучува" во разговорите на возрасните и да комуницира со светот.

Read More »

Професор од Стенфорд: Отстранете две фрази од јазикот за да бидете поуспешни

Професор од Стенфорд: Отстранете две фрази од јазикот за да бидете поуспешни

Начинот на кој зборувате влијае не само врз тоа како другите ве доживуваат, но и врз сопственото однесување. Замената на еден збор со друг може да го промени начинот на кој се вклопувате кон своите цели.

Read More »
Scroll To Top