Home / Галерија / Вонземска нова колекција на Ирис ван Херпен на модната недела во Париз

Вонземска нова колекција на Ирис ван Херпен на модната недела во Париз

Родена 1984 година, со само 32 години, модната дизајнерка Ирис ван Херпен (Iris van Herpen) од Холандија, повторно пријато го изненади модниот свет денес, на последната модна недела во Париз.

ирис 1

Таа студирала моден дизајн на ArtEZ Институт за уметност во Арнхем и интерна пракса имала во Александар Меквин во Лондон и Claudy Jongstra во Амстердам. Van Herpen веднаш го фати окото на сите значајни модни критичари и модни агенти.

ирис 4

Нејзините модни дизајни одат од користење на 3Д принтови, најразлични материјали како стакло, пластика, најлон, најразлични текстилни материјали и други кристални форми.

Таа на некој начин ја претставува иднината на модниот развој, кој ја користи вонземната естетика и технологијата на футуристиката. Многумина тврдат дека таа е единствената наследничка на Александар Меквин, а ние само можеме да го потврдиме тоа.

ирис 2

На моменти апстрактно, на моменти геометриски, но векој случај со магично, егзотична, раскошна, постмодерна… извонредна нова колекција и пристап во работата. Уживајте!

Save

Нешто пораzлично од градот...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top