Home / Архитектура / JR постави двајца атлети во Рио во пресрет на Олимписките игри

JR постави двајца атлети во Рио во пресрет на Олимписките игри

Познатиот француски уличен уметник JR повторно во акција, овој пат со две џиновски инсталации на спортисти во Рио де Жанеиро во пресрет на претстојните Олимписки игри на кои градот ќе биде домаќин.

JR-high-jump-flying-rio-de-janeiro-brazil-art-installation-designboom-01-1

Создадени се како дел од тековниот “од внатре кон надвор” проект на JR, а парот спортисти се креирани врз градежни скелиња кои претходно се користени за подготовка на зградите во градот во пресрет на игрите.

JR-high-jump-flying-rio-de-janeiro-brazil-art-installation-designboom-06

Првиот спортист, скокач во височина, е 27-годишниот Мохамед Јонес Идриз, Суданец по родум, со седиште во Германија , кој “ги пропуштил квалификациите за 2016 година во Рио, но стигнал таму некако,” според JR. Втората инсталација кој се наоѓа во близина на вода, претставува нуркач кој скока во вода.

Нешто пораzлично од градот...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top