Home / Инфо / Убавините на Беласица на светски познатата телевизија Euronews

Убавините на Беласица на светски познатата телевизија Euronews

Во рамките на серијалот на „Euronews“ за презентација на убавините на Македонија, оваа реномирана телевизија направи промотивен материјал за убавините на Беласица.

Belasica

Во видеото Беласица се нарекува „сјајна планина“ која нуди огромна палета на локации и места за посета и уживање, тргнувајки од патеките за искачување, богатата флора и фауна, но и многуте природни убавини. Главни протагонисти во овој материјал се Денис Локтиер од Eruonews телевизијата и струмичката планинарка Билјана Серафимовска.

Тие двајцата ги презентираат патеките низ Беласица, врвот Тумба кој отвара неверојатен поглед на трите соседни земји Македонија, Бугарија и Грција, но и блескавите водопади со акцент на Колешинскиот кој плени со својата убавина. Еве го промотивното видео:

via: @TVKanalVis

Save

Save

Нешто пораzлично од градот...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top