Home / Галерија / МОДА: Гергана Ѕингарова и нејзината облека со прекрасни везови

МОДА: Гергана Ѕингарова и нејзината облека со прекрасни везови

Љубовта на Гергана Ѕингарова кон цртањето е во основата на тоа со што се занимава веќе 10 години, а основна цел е нејзините цртежи да го заживеат својот сопствен живот.

г1

Облеката што Гери ја изработува е плод на долг творечки процес кој бара исклучиво трпение. Авторските цртеж се пренесуваат прецизно на ткаенината, по што претстои основното и најтешкото во нивната изработка – рачното везење.

Кроевите се класични и чисти, ја нагласуваат силуетата, а главен акцент е ставен неслучајно врз прекрасните везови. Моделите го носат духот на 60-тите години од минатиот век, за кои исклучиво карактеристични се ретро јаките. Материјалот е најважниот елемент од облеката, затоа Гери работи главно со лен, памук и волна.

Погледнете дел од нејзините дизајни:

via @momichetataotgrada.com

Нешто пораzлично од градот...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top