Home / Галерија / ГАЛЕРИЈА: Отворање на изложбата „Пресек“ на здружението „Транзен“

ГАЛЕРИЈА: Отворање на изложбата „Пресек“ на здружението „Транзен“

Синоќа во НУ Завод и Музеј Струмица во организација на здружението за култура и развој на креативни индустрии „Транзен“ беше отворена изложбата „Пресек“.

15592153_10154859854119581_1123679000_n

Изложбата е дел од проектот „Развивање и ревитализација на руралните средини преку уметност и култура“ финансиски поддржан од Швајцарската агенција за развој и соработка преку програмата Цивика Мобилитас.

15577657_10154859854249581_1712801250_n

„Тишината како висока уметничка категорија, како аура во која егзитираат уметниците, во првите децении од новиот век, како да се претвори во молк и тоа толку длабоко вкоренет, до бездните на нашата опстојба. Обидот на четворицата млади ликовни уметници од Струмица: Љупка Галазка-Василев, Никола Пијанманов, Ване Костуранов и Маријан Ѕин да го прекршат молкот е најава за бура, која доаѓа по десетгодишната уметничка суша во градот Струмица.“

Фото: Столе Ангелов

Save

Save

Нешто пораzлично од градот...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top