Home / online / За да бидеш човек не е важно географското потекло

За да бидеш човек не е важно географското потекло

Најголем проблем во релациите, односно во комуникацијата со другите, се комплексите на личноста која не ги разрешила.

Map hands

Тие доминираат со неа и во секој момент или ситуација го одбележуваат нејзиното однесување. На пример – кога човек со потекло од село, а сега живее во голем град, му се исмејува на друг, нарекувајќи го опинок, сељак, зошто живее во провинција, на село.. Достоинството, еднаш изгубено, никогаш не се враќа.

Не е битно од каде потекнуваш или каде живееш, дали си граѓанин или селанец, битно е каков човек си… Или си човек или не си.

Од друга страна пак:

Не се трудете да им се допаднете на сите. Оние што знаат да препознаат искреност, чесност и едноставност во релациите со вас ќе знаат да го ценат таквиот однос. Останете такви, природни, свои без фолирање и извештачени манири кои не личат на вашиот карактер и темперамент.

Секој човек си има свој печат, кој го одвојува од другите. Секој обид да се прикажете како друг, ви ја расипува убавината!

Пишува: Д-р Љубинка Вета

Нешто пораzлично од градот...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top