Home / Духовност / Трибина: Бог веројатно (не) постои, што сега?

Трибина: Бог веројатно (не) постои, што сега?

На 12-ти мај од 18 часот во Дом на АРМ, Струмица ќе се одржи трибина на тема „Бог веројатно (не) постои, што сега?“

18193927_421665694871433_5662471782372588530_n

Главен говорник на настанот ќе биде Филип Иванов, дипломиран теолог, и интернационален говорник со искуство од многу различни земји на пет различни континенти. После говорот ќе има време за интеракција и прашања од страна на присутните.

На трибината ќе се обидат да ги разгледаат аргументите од двете страни на прашањето, дали е поверојатно Бог да постои или не, и како последица, што кога би имало Бог, и што кога би немало Бог, какви ќе бидат нашите животи како последица на двата можни одговори. Ќе се обидат да ги презентираат различните ставови кои произлегуваат од науката, филозофијата, историјата, и теологијата, и се надеваат дека секој ќе може да донесе сопствен заклучок врз основа на презентираните аргументи.

Нешто пораzлично од градот...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top