Home / Духовност / ИНФО: Семинар за менаџирање на стресот на УГД

ИНФО: Семинар за менаџирање на стресот на УГД

„ИЗДИШИ ГО СТРЕСОТ – за Македонија без стрес и насилство“ е пораката на семинарот што ќе се одржи на 15 мај 2017 година во свечената сала на Правниот факултет при УГД.

12b4a0ebdb2ebd7c2749eeab3df12810_XL

Стресот како непријател на квалитетот на живеењето, продуктивноста, среќата и мирот на умот е проблем број еден во светски рамки, а примената на техниките за стрес-менаџмент стануваат сѐ попопуларни, особено во професионален контекст. Пример за ова се реномираните институции како Светска банка, Харвард бизнис скул (Harvаrd Business School), МИТ Универзитетот во САД и многу други во чии рамки се изучуваат техниките на стрес-менаџмент како статегија за постигнување поголема продуктивност, креативност и фокус при реализирање на поставените цели.

На 15 мај од 12 до 14 часот ќе се одржи предавање на тема „Управување со умот“ од страна на реномираниот  учител Свами Ваишампајан од Фондацијата „Art of Living“.

Нешто пораzлично од градот...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top