Home / Анимација / ВИДЕО: Како функционира цунамито?

ВИДЕО: Како функционира цунамито?

Дали знаете како се формираат познатите бранови цунами?

shutterstock_408095131

Сè што е поврзано во едно: релјеф и длабочината на океанското дно, температурата на водата и воздухот, геометријата на брегот, годишните времиња, океанските струи.

Видете ја оваа детална анимација која ги појаснува механизмите на брановите кои го кријат овој неверојатен див потенцијал.

Нешто пораzлично од градот...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top