Home / Инфо / Даница Стојанова настапува во Брно – Чешка

Даница Стојанова настапува во Брно – Чешка

Македонската реномирана пијанистка и професор Даница Стојанова вечерва ќе одржи целовечерен концерт во Брно, Чешка.

дана

„Се радувам што после 8 години сум пак во Чешка и ќе се претставам пред одлична публика. Од огромно значење ми се средбите со нашата уметница која живее повеќе од 25 години во Брно-Ема Једличка-Гогова, пијанистка и професор во Брно, како и композиторот Павол Риновски кој живее и твори во Прага, студент на Петручани и А. Парт со кои разменивме идеи и планови за следни проекти на релација Македонија-Чешка.“

18644614_10154890989879335_557738390_n

На програмата ќе бидат изведени дела од Ј.Андреевска, Зогравски, Аврамовски, Коларовски, Бах, Лист и Рахманиноф.

Save

Save

Нешто пораzлично од градот...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top