Home / Инфо / Изложба на фотографии на Сречко Гунчев

Изложба на фотографии на Сречко Гунчев

Вечерва, 23 јуни 2017 година (петок), со почеток во 20 часот во просториите на НУЦК „Антон Панов“ ќе се реализира 4-та по ред самостојна изложба на фотографии на познатиот струмички фотограф Сречко Гунчев.

19250098_1604093852957573_191043104_o

Сречко Гунчев е еден од најпознатите струмички урбани фотографи, човек кој исто така е заслужен за дигиталното архивирање на фотографии од историјата на градот и жителите на Струмица.

19417452_1608592885841003_6706414619055253137_o

Животот, секојдневието, сцената која е пред него во театарот каде работи, природата, езерата, планините, цвеќињата, овошјето, животните, обичните луѓе и се онаа што го опкружува му создава предизвик за фотографирање, тој ја користи секоја можност што му се нуди. Смета дека фотографирањето не е платно што сликарот го поставува на штафелајот, туку сцени, ситуации кои се случуваат брзо и неповторливо.

Погледнете:

Нешто пораzлично од градот...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top