Home / Дизајн / Ѕирнете во магичната Земја на чудата

Ѕирнете во магичната Земја на чудата

- Костими и фотографии на уметницата Kristy Mitchell

a1

Светот на уметницата Kristy Mitchell е преполн со ликови од бајките кои и ги читала мајка и, а и природата на родниот Кент, покраина која ја викаат „Градина на Англија“.

a2

По смртта на мајка си, девојката целосно се внесува во уметноста и почнува да креира неверојатни костими и прави одлични фотографии. Сите тие се направени во пејсажите кои ја опкружуваат нејзината куќа, а и костимите исто така се сошиени од нејзините вешти раце. За сите тие и беа потребни околу 5 месеци, но трудот дефинитивно се исплати!

a3

Видеото кое следува задолжително мора да го погледнете! Во него накратко се прикажани подготовките на една фотосесија и што се случува ‘behind the scenes.

Wonderland – ‘Gaia, The Birth Of An End’ – Kirsty Mitchell Photography from FX Films on Vimeo.

About AnMary

Моден дизајнер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top