Home / online / Јас молам…

Јас молам…

Да, во животот се редат успеси и неуспеси, добри и лоши периоди. Нема како да ја почувствуваме радоста, ако не сме ја почувствувале болката. За да ја видиме светлината, сме биле и во темнината.

prayer7

- Јас молам за сила… а, животот ми даде потешкотии, за да ме направи силен.
- Јас молам за мудрост… а, животот ми даде проблеми за разрешување.
- Јас молам за богатство… а, животот ми даде мозок и сила за да можам да работам.
- Јас молам да можам да летам … а, животот ми даде искушенија за да можам да ги надминам.
- Јас молам за љубов… а, животот ми даде луѓе на кои можам да помагам да ги разрешуваат своите проблеми.
- Јас молам за блага… а, животот ми даде можности.

Не добив ништо од тоа за кое се молев, но, добив се’ што ми е потребно!

prayer-fire

На сите до еден, Господ по молитвите на Светите Петнаесет да дава секому што му е потребно! Светите Петнаесет со одлука на Црквата и на Советот на Општина Струмица од 1997 година се прогласени за заштитници и покровители на град Струмица! A тие веќе 1650 години светат како сонце и не благословуваат! Честит празник и за многу години!

Пишува: Др. Љубинка Вета

Нешто пораzлично од градот...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top