Home / Мода / Кои се трендовите за есен/ зима 2013

Кои се трендовите за есен/ зима 2013

Без разлика дали станува збор за убави пастелни бои, позајмени од момчињата или се тоа крзнени капути, станува збор за нешто што претставува must-have есенски аксесоари оваа сезона.

Но, екстремната горна облека е истотака дел од приказната. Овој период ќе имаме можност да гледаме најразлични комбинации од парчиња облека кои се по малку крути, ексцентрични, навидум современо – индустриски, алтернативни. Овде се стиловите како: nouveau punk, film-noir, оној уникатен стил на средновековните силуети и Savile Row ткаенините со израсен женствен удар.

Ви ги прикажуваме најзначајните трендови за оваа сезона.

АНАРХИСТИЧНИ
-Панк

КАПУТИ ВО БОЈА НА БОМБОНИ
-Пастелни капути

НЕГОВОТО Е НЕЈЗИНО
-Машки капути

ЛУД ЅВЕР
-Откачено крзно

МАЖЕСТВЕНАТА МИСТИКА
-Ткаенини за машка облека

НОВИОТ NEW LOOK
-Средно-вековни

мм1

Пишува: Ана Марија Јованова

Нешто пораzлично од градот...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top