Home / Маркетинг / Global Voices пишува за Струмичкиот карневал

Global Voices пишува за Струмичкиот карневал

Струмичкиот карневал ја продолжува традицијата стара 350 години.

Струмичкиот карневал се одржа во Македонија од 01 до 03 Март, 2014 година. Оваа традиционална прослава за прв пат е споменета уште во 1670 година од страна на отоманскиот патеписец Евлија Челебија и оваа година беше лансиран од страна на NBC Вестите во листа со околу дваесетина слични настани низ целиот свет.

клик на сликата за линк до веста

Нешто пораzлично од градот...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top