Home / PR / РЕКЛАМА: 20 мажи прават депилација во кампања против ракот на тестисите

РЕКЛАМА: 20 мажи прават депилација во кампања против ракот на тестисите

За да го запознаат општеството со проблемите на ракот на тестисите, BBDO Toronto и продукциската куќа Crush предизвикуваат 20 мажи кои треба да се подложат на депилација на интимните делови, пишува Design Taxi.

l

Најзабавната реклама со шеговито име Not-The-Sac Wax го содржи точно она што би замислиле: стенкање, офкање и гримаси додека влакната на храбрите доброволци без проблем исчезнуваат.

Според медицински податоци ракот на тестисите се појавува најчесто кај мажи меѓу 15 и 29-годишна возраст, а пораката на кампањата е јасна: изберете го полесниот начин и прегледувајте се редовно или страдајте од големата болка.

Бидејќи повеќето млади мажи не размислуваат сериозно за ракот, ова е забавен начин да се заостри нивното внимание кон инаку исклучително важен проблем како што е ракот на тестисите.

2

3

4

5

6

7

8

10

Нешто пораzлично од градот...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top