Home / Маркетинг / IKEA опреми воз во метрото на Токио

IKEA опреми воз во метрото на Токио

Шведскиот бренд IKEA останува верен на себе со својата нова кампања во Јапонија со која ја потврдува вештината да создава концептуална надворешна реклама, истовремено корисна за луѓето, но и да предизвика пријатни емоции.

13ааа

По повод отворањето на својата нова продавница недалеку од метро станица Тачикава во јапонската престолнина, IKEA решиле да опремат воз кој се обраќал на линијата во насока на Тама и назад кон метрото и го претворил во вистински забавен центар, вклучувајќи храна, пијалоци и игри за патниците.

14ааа

Среќните патници кои имале можност да учествуваат во доживувањето биле избрани со лотарија. Возот на IKEA бил во движење само 2 дена, но доби широк одек на интернет и за истиот дознаа многу луѓе од други нации.

Еве неколку слики претставени од Design Taxi.

15ааа

Нешто пораzлично од градот...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top