Home / Дизајн / МОДА: Почуствувајте се како птица

МОДА: Почуствувајте се како птица

Со овие марами е полесно да се чуствувате како птица. Визуелниот пристап во дизајнирањето овозможува доколку сакате да изгледате како птица која избегала од некоја тропска шума.

bird-scarves-wings-feather-fashion-design-shovava-1

Птиците се популарен мотив во женската мода, така Роза Камитова, моден дизајнер кој живее во Мелбурн, а по потекло е од Казакстан, создаде серија на марами, во кои дефинитивно максимално го искористила птица мотивот во еден креативен и поразличен начин. Секоја шамија, кога се носи како шал, создава илузија дека лицето кое ја носи има огромни крилја на прекрасна птица.

Дизајните на овие дигитално печатени шалови беа рачно насликани од Роза, која е поддржана од Etsy е-продавницата наречена “Shovava”. Bored Panda ја истакнува нејзината работа. Повеќето од нејзините дизајни доаѓаат во различни бои. Таа тврди дека природните материјали што таа ги користи (првенствено памук) се без синтетичко влакно, не-токсични се и можат да се рециклираат.

bird-scarves-wings-feather-fashion-design-shovava-9

bird-scarves-wings-feather-fashion-design-shovava-14

Нешто пораzлично од градот...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top