Home / online / За дуализмот и искривените перцепции

За дуализмот и искривените перцепции

Парите им се потребни на скромните луѓе за задоволување на основните потреби, а потоа веќе, парите не се тие што им го подобруваат расположението и ги прават среќни. На алчните и богати луѓе парите им се единствениот двигател на среќата, и секогаш се несреќни кога не го добиваат очекуваниот профит.

timthumb.php

Колку различни аршини за среќа, па се чудам многу пати кога некои што тешко врзуваат крај со крај, се пресреќни и велат дека им е добра живеачката, а наспроти нив, оние што имаат многу се разочарани и се оплакуваат дека тешко го поминуваат месецот.

Искревени перцепции, искривени вредности, нелогичност и тежок дуализам. Зарем само кај нас, во нашето опкружување го забележува овој “феномен“, дали нашиот менталитет е виновен за таквите реакции или е до нешто друго?
________________________

Оној што знае да биде благодарен, ќе биде благодарен и од малку. Оној што не знае, нема да биде благодарен и од многу!

424

Животот е многу краток за да размислувате за лошите луѓе и лошите работи кои ви се случиле. Секој е посебна индивидуа, секој може сам да си пружи, да си помогне во задоволување на своите потреби и желби, да помогне на другите и на светот воопшто.

Никогаш не тагувајте за минатото, почувствувајте ја сегашноста и пишувајте ја историјата – ВИЕ тоа го можете!

Пишува: Д-р Љубинка Вета

Нешто пораzлично од градот...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top