Home / Импресум

Импресум

Главен и одговорен уредник: Митко ГОГОВ

meemme[1983] Скопје, Македонија – концептуален уметник, поет и младински/ граѓански активист. Истражува во современите области на уметноста, експерименталното видео, филмот, перформансот, ангажирањето на просторот и сл. Струмичанец.

Пишува поезија, кратка проза, есеистика и публицистика концентрирана на културата, уметноста, општеството и младинската работа. Најновата форма со која експериментира е просторот за статус на неговиот facebook. Во twitter сферата карактеристична по 140 карактери ги промовира јапонските форми: хаику, ренга, танка, сенриу и тн. Актуелен со првата е-стихозбирка „Ледена вода“ објавена и промовирана во Србија (2011) и Македонија (2014) во едицијата „Огнови“ на издавачката куќа Антолог.

Уредник и автор на reper.net.mk, think.mk, zenica.mk, претстедател на здружението за развој на културата и заштита на културното наследство „Контекст – Струмица“.

Блогер, отворен за соработка #culture #art #media [facebook] [twitter] [LinkedIn]

_______________________________________________________________

Автори и соработници:

Васко МАГЛЕШЕВ

Калиопи БОСИЛАНОВА

Кирил ШАРЛАМАНОВ

Д-р Љубинка ВЕТА

Ана Марија ЈОВАНОВА

Ацо ГОГОВ

Кристина СТАМЕНОВА

Дијана СТОИЧОВСКА

Д-р Ѓорги ИВАНОВСКИ

Цветанка ДОНЧЕВА

Столе АНГЕЛОВ (@radiant)

_______________________________________________________________

Лого дизајн: Марјан Ѕин

web development: Ненад З, Ненад Ј & Мите Г

 

 

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top