Home / Tag Archives: Вања Изова Велева

Tag Archives: Вања Изова Велева

Feed Subscription

Вања Изова Велева и Сузана Мицева дел од зборникот „Литературни искри“

Вања Изова Велева и Сузана Мицева дел од зборникот „Литературни искри“

Струмичките поетеси Вања Изова Велева и Сузана Мицева се дел од годишниот алманах на меѓународниот поетски фестивал „Литературни искри“ кој годинава се одржа по четврти пат во Гостивар.

Read More »

Интервју: „Прашината е насекаде, се зависи кој колку силно може да ја оддува или биде оддуван“

Интервју: „Прашината е насекаде, се зависи кој колку силно може да ја оддува или биде оддуван“

Во четврток, 7 ноември, 2013 година, во 19:00 часот, во големата сала на Дом на АРМ ќе се оддржи промоцијата на последната поетска збирка на Вања Изова Велева. По тој повод разговаравме со неа.

Read More »
Scroll To Top