Home / Tag Archives: живот

Tag Archives: живот

Feed Subscription

15 иронични животни вистини

15 иронични животни вистини

Знаеме дека е најдобро да учиме од мудрости кои на едноставен начин ни објаснуваат како да се подобриме, ни ги посочуваат симплифицирано препреките кои треба да ги надминеме, но иронијата исто така може да биде голем учител. Се согласувате?

Read More »

Две басни од Леонардо да Винчи

Две басни од Леонардо да Винчи

Уште во почетокот на школувањето, Леонардо ја покажува својата необична личност. Не само што пишува со лева рака, туку и текстовите ги пишува во т.н. огледална проекција, поради што останатите читатели тешко можат да се снајдат како да го прочитаат неговиот текст.

Read More »

Лично достоинство и емпатија со другиот

Лично достоинство и емпатија со другиот

За да бидеш горд на себе треба да си си го сочуваш достоинството, да си стоиш на дадениот збор, да не го издадеш блискиот пријател, да помагаш секогаш кога си во можност, да не бараш преку леб погача, да знаеш да почитуваш, да покажуваш благодарност...

Read More »

Неколку важни животни мудрости и насоки

Неколку важни животни мудрости и насоки

Повод има секогаш да се потсетиме на нашите мудрости кои сме ги стекнале со годините. По повод големиот празник - Водици и Св. Јован напишав неколку важни за мене животни насоки:

Read More »

„Втората Земја” си има тројна ѕвезда

„Втората Земја” си има тројна ѕвезда

Астрономи од Чиле, Франција и Швајцарија докажаа дека Проксима Кентавер, најблиската ѕвезда до Сонцето со потенцијално погодна "втора Земја", всушност се врти околу двојната ѕвезда Алфа Кентавер.

Read More »

ГАЛЕРИЈА: Игра на сенките

ГАЛЕРИЈА: Игра на сенките

Вештината да си играш со светлината е фундаментална за добра фотографија, а употребата на сенките е многу прост, но ефективен начин за создавање на навистина импресивни фотографии.

Read More »
Scroll To Top