Home / Tag Archives: зборник

Tag Archives: зборник

Feed Subscription

Вања Изова Велева и Сузана Мицева дел од зборникот „Литературни искри“

Вања Изова Велева и Сузана Мицева дел од зборникот „Литературни искри“

Струмичките поетеси Вања Изова Велева и Сузана Мицева се дел од годишниот алманах на меѓународниот поетски фестивал „Литературни искри“ кој годинава се одржа по четврти пат во Гостивар.

Read More »

Промоција на третото издание на збирката „Метрички карван“

Промоција на третото издание на збирката „Метрички карван“

На 23 декември (петок) во 19:30 часот во хотел „Аполонија“ во Гевгелија ќе се оддржи промоција на третото издание на „Метрички карван“, заедничка поетска збирка на вкупно21 поет од Гевгелија и Велес во организација на ЈОУ Библиотека „Гоце Делчев“ од Гевгелија.

Read More »

КОНТЕКСТ: Излезе втората е-книга „сеМир“

КОНТЕКСТ: Излезе втората е-книга „сеМир“

Здружението за развој на култура и заштита на културно наследство „Контекст – Струмица“ од минатата година ја реализира интерактивната програма Школа за поезија – Делегација Македонија, која е дел од Светската унија на поети.

Read More »
Scroll To Top