Home / Tag Archives: иницијатива

Tag Archives: иницијатива

Feed Subscription

Статуата на „Бестрашно девојче“ останува на Волстрит

Статуата на „Бестрашно девојче“ останува на Волстрит

Импресивната статуа на одлучно девојче кое стои исправено пред бикот на Волстрит во Њујорк, поставена на 8-ми март во кампања за истакнување на моќта на жените во бизнисот, ќе остане на местото барем до март 2018 година, пренесуваат светските медиуми.

Read More »

Поетски предизвик: „жена. човек. тишина.“

Поетски предизвик: „жена. човек. тишина.“

Здружението за развој на култура и заштита на културното наследство „Контекст – Струмица“, со својата online платформа Школа за поезија – Делегација Македонија, која е дел од Светска унија на поети распишува нов поетски предизвик и иницијатива по повод 25 ноември – Меѓународен ден за борба против насилство врз жените.

Read More »

КОНТЕКСТ: Излезе втората е-книга „сеМир“

КОНТЕКСТ: Излезе втората е-книга „сеМир“

Здружението за развој на култура и заштита на културно наследство „Контекст – Струмица“ од минатата година ја реализира интерактивната програма Школа за поезија – Делегација Македонија, која е дел од Светската унија на поети.

Read More »

21 јуни – Интернационален ден на WUP за мир на планетата Земја

21 јуни – Интернационален ден на WUP за мир на планетата Земја

Во текот на 21 јуни 2016 година, во Индија и во Пакистан се одржаа два поединечни настана по иницијатива на претстедателот на Светската унија на поети (WUP) Силвано Бартолаци за покренување на „Интернационален ден на WUP за мир на планетата Земја“.

Read More »
Scroll To Top