Home / Tag Archives: инспирација

Tag Archives: инспирација

Feed Subscription

25 кратки зен будистички мудрости кои ќе ви ја смират душата

25 кратки зен будистички мудрости кои ќе ви ја смират душата

Зен будизмот не ја бара смислата на животот. Наместо тоа, тој се обидува да ни помогне да ги надминеме тешкотиите на патот. Не учи на трпение, да живееме во сегашноста, да се концентрираме на она што се случува во моментов.

Read More »

Работи што мораме да ги кажеме пред да биде предоцна

Работи што мораме да ги кажеме пред да биде предоцна

"Пред околу една деценија колега загина во сообраќајна несреќа додека се враќаше дома од работа. На неговиот погреб неколку лица од канцеларијата, облеани во солзи, кажуваа работи во стилот: "Го сакав толку многу!".

Read More »

Две басни од Леонардо да Винчи

Две басни од Леонардо да Винчи

Уште во почетокот на школувањето, Леонардо ја покажува својата необична личност. Не само што пишува со лева рака, туку и текстовите ги пишува во т.н. огледална проекција, поради што останатите читатели тешко можат да се снајдат како да го прочитаат неговиот текст.

Read More »

ГАЛЕРИЈА: Зимските пејзажи на градот низ објективот на Георги Кончалиев

ГАЛЕРИЈА: Зимските пејзажи на градот низ објективот на Георги Кончалиев

Подгответе ги сите ваши сетила за да се опуштите и да уживате во фотографиите на Георги Кончалиев и да се препуштите на неверојатната зимска магија, видена токму низ објективот на неговата фото камера.

Read More »
Scroll To Top