Home / Tag Archives: искуство

Tag Archives: искуство

Feed Subscription

Две басни од Леонардо да Винчи

Две басни од Леонардо да Винчи

Уште во почетокот на школувањето, Леонардо ја покажува својата необична личност. Не само што пишува со лева рака, туку и текстовите ги пишува во т.н. огледална проекција, поради што останатите читатели тешко можат да се снајдат како да го прочитаат неговиот текст.

Read More »

ВИДЕО: Низ очите на змејот, или каде се снима “Game of thrones”

ВИДЕО: Низ очите на змејот, или каде се снима “Game of thrones”

Серијата "Игра на престолите/ троновите" (Game of Thrones) е една од најуспешните во последните неколку години. Индикативни се 38-те негови награди "Еми" и четирите номинации "Златен глобус" за најдобра драмски серија.

Read More »

Неколку важни животни мудрости и насоки

Неколку важни животни мудрости и насоки

Повод има секогаш да се потсетиме на нашите мудрости кои сме ги стекнале со годините. По повод големиот празник - Водици и Св. Јован напишав неколку важни за мене животни насоки:

Read More »

ИНТЕРВЈУ: „Секоја успешна работа и труд го покачуваат хормонот на среќата“ – М-р Даница Стојанова

ИНТЕРВЈУ: „Секоја успешна работа и труд го покачуваат хормонот на среќата“ – М-р Даница Стојанова

На огромно задоволство имаме можност да поразговараме со м-р Даница Стојанова за нејзината книга која наскоро ќе биде и официјално промовирана „Фредерик Шопен – Поетот на музиката“.

Read More »

ИНТЕРВЈУ: „Од животот и театарот добив сѐ што имам“ – Ален Нанов

ИНТЕРВЈУ: „Од животот и театарот добив сѐ што имам“ – Ален Нанов

Ален Нанов, актер на Струмичкиот театар, кој покрај оние на сцената, низ животот поминува и низ други приватни, животни премрежја, човек кој успева да фениксира од канџите на едно од најнесаканите зла на денешницата – дрогата...

Read More »
Scroll To Top