Home / Tag Archives: книга

Tag Archives: книга

Feed Subscription

Промоција на „Тихување на сончогледите“ на Наташа Василевска – Трајчевска

Промоција на „Тихување на сончогледите“ на Наташа Василевска – Трајчевска

Вечерва со почеток во 19:00 часот во малата сала при НУЦК „Антон Панов“ Струмица, ќе биде промовирана новата стихозбирка „Тихување на сончогледите“ од Наташа Василевска - Трајчевска.

Read More »

„100 Илјади поети за промена“ на Саем на книга 2017

„100 Илјади поети за промена“ на Саем на книга 2017

На 8 април 2017 година од 17:00 до 18:00 часот, како дел од годишната програма на Саемот на книгата (Промо Центар)„Контекст - Струмица“ организира ревијално едночасовно поетско читање на дел од поетите учесници на меѓународната поетска манифестација „100 Илјади поети за промена“.

Read More »

Промоција на книга за Шопен од Даница Стојанова

Промоција на книга за Шопен од Даница Стојанова

На 9 март, во клубот на Младинскиот културен центар со почеток во 19,30 часот, ќе се одржи промоција на книгата „Фредерик Шопен поетот на музиката“, чиј автор е македонската уметница, пијанистката Даница Стојанова.

Read More »

ИНФО: Промоција на книгата „Подарена младост“

ИНФО: Промоција на книгата „Подарена младост“

Сојузот на борците од НОАВМ и граѓаните продолжувачи ве покануваат на промоцијата на книгата „Подарена младост“, која ќе се одржи на 24 февруари 2017 година во просториите на Дом на АРМ, со почеток во 13:00 часот.

Read More »

ИНТЕРВЈУ: „Секоја успешна работа и труд го покачуваат хормонот на среќата“ – М-р Даница Стојанова

ИНТЕРВЈУ: „Секоја успешна работа и труд го покачуваат хормонот на среќата“ – М-р Даница Стојанова

На огромно задоволство имаме можност да поразговараме со м-р Даница Стојанова за нејзината книга која наскоро ќе биде и официјално промовирана „Фредерик Шопен – Поетот на музиката“.

Read More »

Промоција на третото издание на збирката „Метрички карван“

Промоција на третото издание на збирката „Метрички карван“

На 23 декември (петок) во 19:30 часот во хотел „Аполонија“ во Гевгелија ќе се оддржи промоција на третото издание на „Метрички карван“, заедничка поетска збирка на вкупно21 поет од Гевгелија и Велес во организација на ЈОУ Библиотека „Гоце Делчев“ од Гевгелија.

Read More »
Scroll To Top