Home / Tag Archives: комуникација

Tag Archives: комуникација

Feed Subscription

7 едноставни правила за полесна комуникација со токсични луѓе

7 едноставни правила за полесна комуникација со токсични луѓе

Порано или подоцна секој мора да се справи со тешки луѓе за комуникација - со оние кои даваат несакани совети, критикуваат, ги искажуваат своите ставови дури и кога не ни се потребни и слично.

Read More »

Професор од Стенфорд: Отстранете две фрази од јазикот за да бидете поуспешни

Професор од Стенфорд: Отстранете две фрази од јазикот за да бидете поуспешни

Начинот на кој зборувате влијае не само врз тоа како другите ве доживуваат, но и врз сопственото однесување. Замената на еден збор со друг може да го промени начинот на кој се вклопувате кон своите цели.

Read More »

Односите со другите и промената се индивидуални одлуки

Односите со другите и промената се индивидуални одлуки

Секогаш важело правилото - ако сам се почитуваш и другите ќе те почитуваат. Вистина е така, но јас ги почитувам сите луѓе подеднакво, и тие што самите си придаваат значење, но и оние другите, скромните.

Read More »

9 итри фрази кои ги разоружуваат грубите луѓе за секунда

9 итри фрази кои ги разоружуваат грубите луѓе за секунда

Кога некој е груб со вас, не е тешко да го возвратите ударот. Ако сепак одолеете на првичната желба да заземете заштитна позиција и да одговорите на нетактичните или несоодветни коментари, може и да бидете изненадени од она што ќе се случи.

Read More »

Пет правила за посета на изложба

Пет правила за посета на изложба

Сите ние некогаш сме имале можност да посетиме некоја изложба. Најчесто не знаеме како треба да се однесуваме со делата и со уметниците кои ги создаваат делата. Ова се пет клучни правила за да знаеме каков однос да поставиме:

Read More »
Scroll To Top