Home / Tag Archives: конкурс

Tag Archives: конкурс

Feed Subscription

Вања Изова Велева и Сузана Мицева дел од зборникот „Литературни искри“

Вања Изова Велева и Сузана Мицева дел од зборникот „Литературни искри“

Струмичките поетеси Вања Изова Велева и Сузана Мицева се дел од годишниот алманах на меѓународниот поетски фестивал „Литературни искри“ кој годинава се одржа по четврти пат во Гостивар.

Read More »

Мануела Златкова – една од 40те најдобри на конкурсот на „Македоника“

Мануела Златкова – една од 40те најдобри на конкурсот на „Македоника“

Ми падна ѕвездата од чело – Мануела Златкова, е едно од четириесетте најдобри дела наградени на конкурсот кое влегува во трката за специјална награда која ја бираат читателите на дигиталната библиотека Македоника.

Read More »

КОНКУРС: Прв меѓународен хаику фестивал

Друштвото на уметници Визија - Голубовци, Scuola di poesia - Школа за поезија - Делегација Црна Гора, по повод Првиот меѓународен хаику фестивал - Природата во окото, го распишува конкурсот: "Најубавата хаику песна."

Read More »

Митко Гогов е еден од 10-те финалисти на поетскиот конкурс „Il Parnaso“ во Италија

Митко Гогов е еден од 10-те финалисти на поетскиот конкурс „Il Parnaso“ во Италија

Помеѓу повеќе од 300 пријавени поети од целиот свет на конкурсот за поезија „Il Parnaso - Concorso di Poesia - Premio Angelo La Vecchia“ во Италија, македонскиот концептуален уметник, поет и граѓански активист Митко Гогов е еден од 10-те финалисти.

Read More »

Објавени конкурсите на #100TPC – Македонија за 2016 година

Објавени конкурсите на #100TPC – Македонија за 2016 година

100 илјади поети за промена шеста година по ред ги распишува двата официјални конкурси од кои едниот за поезија, а другиот за изработка на постер/ плакат кој ќе биде застапен на групната изложба која е дел од самата манифестација

Read More »

Здружението „Контекст“ со нова е-збирка на тема #Поплава

Здружението „Контекст“ со нова е-збирка на тема #Поплава

Здружението за развој на култура и заштита на културно наследство „Контекст – Струмица“, преку глобалното движење „100 Илјади поети за промена“ Македонија во соработка со Scuola di poesia – Школа за поезија – Делегација Македонија, ги повика сите поети од Македонија и пошироко да споделат своја поезија на тема „#ПОПЛАВА“.

Read More »
Scroll To Top