Home / Tag Archives: Контекст – Струмица

Tag Archives: Контекст – Струмица

Feed Subscription

Промоција: Кумановски мерак во струмички сокак

Промоција: Кумановски мерак во струмички сокак

Во среда, 05 јули 2017, со почеток во 20:00 часот во гостилницата „Мал парк“, здружението за развој на култура и заштита на културно наследство „Контекст –Струмица“ организира промоција на новата поетска збирка на Иле Наумов - „Боемски блуз“.

Read More »

Перформанси на Рајан Галер (USA) и Ребека Ларкин (UK) во Струмица

Перформанси на Рајан Галер (USA) и Ребека Ларкин (UK) во Струмица

Здружението за развој на култура и заштита на културно наследство „Контекст - Струмица“ ќе биде домаќин на неколку перформативни сценски настапи на Рајан Галер (USA) и Ребека Ларкин (UK) во Македонија - Скопје, Струмица и Гевгелија.

Read More »

Објавени конкурсите на #100TPC – Македонија за 2016 година

Објавени конкурсите на #100TPC – Македонија за 2016 година

100 илјади поети за промена шеста година по ред ги распишува двата официјални конкурси од кои едниот за поезија, а другиот за изработка на постер/ плакат кој ќе биде застапен на групната изложба која е дел од самата манифестација

Read More »

Здружението „Контекст“ со нова е-збирка на тема #Поплава

Здружението „Контекст“ со нова е-збирка на тема #Поплава

Здружението за развој на култура и заштита на културно наследство „Контекст – Струмица“, преку глобалното движење „100 Илјади поети за промена“ Македонија во соработка со Scuola di poesia – Школа за поезија – Делегација Македонија, ги повика сите поети од Македонија и пошироко да споделат своја поезија на тема „#ПОПЛАВА“.

Read More »
Scroll To Top